Musapalvelu Salmenoja

ETUSIVU   ORKESTERIT   GRAFIIKKA   LEVYT   TEOKSET   ÄÄNENTOISTO   T-PAIDAT   YHTEYSLOMAKE 

Äänitykset

Äänitykset studiossa, keikalla tai harjoituskämpällä. Studiossa äänitys tapahtuu suoraan tietokoneeseen. Äänitykset myös liikkuvalla kalustolla.

Miksaus asiakkaan toiveet huomioiden sekä masterointi, CD-masterin valmistus, kansien valmistus valmiiksi paino-originaaleiksi asiakkaan materiaaleista tai itse otetuista kuvista (ks. alla).

Opastan myös levyn tuottamisen kiemuroissa, esim. luvat NCB:ltä, Teosto- ja Gramex-asiat.

Toteutetut projektit

Äänityshommia olen tehnyt kauan, aluksi harrastuksena, nyttemmin firman perustamisen myötä ammattimaisesti. Tuoreimmat ylinnä.

PENTTI KOSKIMAA: OHI KULJEN JA LAULAN VAAN

Kesällä 2023 julkaistu CD. Tässä on 11 Toivo Kärjen sävellystä, osa ennen julkaisemattomia. Pentti Koskimaa laulaa antaumuksella. Julkaistu myös digimediassa, kuten Spotify ja YouTube.

JOELI LINTULA: MINNE KULJENKAAN

Keväällä 2023 julkaistu CD-sinkku, sisältää Toivo Kärjen kappaleet Ajattelen sinua aina, Minne kuljenkaan ja Se on menoa. Julkaistu myös digimediassa, kuten Spotify ja YouTube.

JOELI LINTULA: KUN TUULI KÄY / KAUKAA

Syksyllä 2022 julkaistu CD-sinkku, on myös digimediassa, kuten Spotify ja YouTube.

MATTI LEINIKKA: TUOREET TUNTEET

Tukholman sävelkynän muste ei lopu! Kymmenen kappaleen albumi keväältä 2022 sisältää Matti Leinikan sävellyksiä ja sanoituksia, laulusolisteina säveltäjän lisäksi mm. Keijo Nurmi ja Joeli Lintula.

SINIKKA SUOMINEN: PILVET / KAIPUU KOTIMAAHAN

Jorma Simolan kappaleiden virta jatkuu! Tällä helmikuussa 2022 julkaistulla CD-sinkulla on kaksi uutta. Ilmestynyt myös digiympäristöissä. Tiedustele levyä Sinikalta 040 8457 610

APOLLO & JUKKA AHOLA

Remasteroitu CD vuonna 1989 äänitetystä kasetista. Tässä projektissa äänittäjänä oli Kari Salli. Muusikot: Jukka Ahola laulu, Heikki Mikkola rummut, Markku Laukkanen rummut, puhaltimet ja taustalaulu, Pentti Vesala basso, Hannu Kalliola kitara, Timo Salmenoja haitari ja koskettimet.

SINIKKA SUOMINEN: MEIDÄN YHTEINEN HETKI

Tunnetun savonlinnalaisen säveltäjän Jorma Simolan kappaleita sisältävä 10 raidan CD, äänitetty keväällä 2021. Tiedustele levyä Sinikalta 040 8457 610

HAITARINOMISTAJA musikaalisine ystävineen

Pitkä projekti valmistui viimein loppuvuodesta 2020. Levyllä on kaksitoista Timo Salmenojan säveltämää instrumentaalia, soittajina säveltäjän lisäksi loistavat vierailijat, Antti Roos rummut, Pentti Vesala basso, Siiri-Sofia Kanerva viulu, Juha Keskinen kitara, Tapio Lindholm kitara, Iiro Alikärri kitara, Olli Alikärri kitara. Kannen piirros Risto Viitanen.

NÄHDÄ VOIN KAUNIIN MAAN

Levy sisältää Toivo Kärjen säveltämiä lauluja, tuttuja ja tuntemattomia. Tämä albumi ilmestyi joulukuussa 2020. Esiintyjinä Tuula Kuitunen, Pentti Koskimaa ja Erimieskvartetti. Kappaleet ovat myös kuunneltavissa digitaalikanavissa. Levyjä voi tilata esim. yhteyslomakkeella.

LUONA VANHAN PUUN

Keijo Nurmi lähestyy fanejaan jälleen laulun siivin! Tämä albumi ilmestyi 15.11.2020. Tuttuja ja tuntemattomampia tangoja, yhteensä 10 kappaletta. Nämä löytyvät myös esim. Spotifystä ja Youtubesta. Levyjä voi tilata esim. yhteyslomakkeella.

SYYS SURUMIELINEN / POIS LÄHTEE MAAILMAIN

Sakke Kotilaisen single ilmestyi 15.9.2020. Tanssilavoilta tuttu artisti ilahduttaa fanejaan kahden kappaleen voimin. Nämä löytyvät myös esim. Spotifystä.

HARMONIKKA JOSSAIN VIENOSTI SOI / ANILA-VALSSI

Single ilmestyi keväällä 2020. Solistina Sinikka Suominen. Kappaleet ovat Hannu Haapasen ja Juha Simolan käsialaa, sanat on tehnyt Pertti Lairikko. Tiedustele Sinikalta 040 8457 610

MIES MIETTII JÄLLEEN...

Matti Leinikan lauluja sisältävä CD,ilmestyi syksyllä 2019. Solisteina Keijo Nurmi, Joeli Lintula ja Matti Leinikka.

SINIKKA SUOMINEN: TAVALLINEN TYTTÖ

CD, äänitetty keväällä 2019. Tämä levy sisältää lauluja mm. Veikko Ahvenaiselta, Toivo Kärjeltä, Unto Monoselta jne. Tiedustele levyä Sinikalta 040 8457 610

EVERGREENS PLAYS EVERGREENS

Tupla-CD, äänitetty syksyllä 2018. Turkulaisen Risto Mäkisen vetämä jazzyhtye teki ensilevystään heti tuplan! Sisältönä jazzikivihreitä, laulusolistina Tuula Kuitunen. Kolme kappaletta on myös Youtubessa. Tiedustele levyä täältä: +358 44 334 6248 tai jazzrom-at-gmail.com

WANHAN HYWÄN AJAN LAULU

Toivo Kärjen ennen kuulemattomia lauluja. Sovitukset on tehnyt Timo Salmenoja, joka myös soittaa levyllä mm. haitaria. Muut soittajat: Siiri-Sofia Kanerva viulu, Antti Roos rummut ja yhdellä kappaleella Tapio Lindholm kitara. Kappaleet ovat vuosilta 1943-1986, ja tyylillisesti ne noudattavat perinteistä iskelmää vanhoine kunnon rytmilajeineen: tango, foxtrot, jenkka, humppa, laulelma. Sanoittajina on Kärjen yhteistyökumppaneita vuosien varrelta.

Levyä on saatavana somerolaisista kaupoista tai tilaamalla suoraan Pentti Koskimaalta, puh. 040 575 1870
email: pentti.koskimaa(at)gmail.com)

Katso myös http://www.toivokarki.net/ajankohtaiset.php

JOULUN SALAISUUS

Viiden kappaleen maxisingle, äänitetty syksyllä 2018. Melliläläisten artistien Marianna Heikmanin ja Joeli Lintulan levy sisältää jouluista musiikkia. Sävellykset Timo Salmenojan ja Marianna Heikmanin. Tiedustelut: timo(ät)musapalvelu.net

KUUTAMOTAIVAS

Maxisingle, äänitetty keväällä 2018. Tämä tanssitrion ensimmäinen levy sisältää kappaleet Kuutamotaivas, Hiljaista on ja Hiljaiset sillat. Tiedustelut: kuutamotaivas(ät)elisanet.fi

NÄINKÖ SE MENEE?

Laulelmaduo Suuntaviiva (Jaakko Immonen ja Pekka Salonen) tekivät levyksi ohjelmistoaan. Levy ilmestyi 6.12.2017. Taustat, äänitys, miksaus, masterointi, kannet by Musapalvelu. Tuottaja Kansan Raittiusliitto ry. Maistiainen täällä.

MUISTATKO?

Pentti Koskimaa mestarin jalanjäljillä. Heinäkuussa 2017 valmistui elämänikäisen fanin kunnianosoitus 100 vuotta sitten syntyneelle Henry Theelille. Äänitys, miksaus, masterointi, kannet by Musapalvelu. Kannen piirros Pekka Leppälä.

TOIVONI LAITAN HUOMISEEN

Toukokuussa 2017 ilmestyi Matti Leinikan toinen CD. Kaikki viisi kappaletta ovat Matti Leinikan sävellyksiä ja sanoituksia.

KAKSI KISÄLLIÄ

Maaliskuussa 2017 valmistui Pekka Salosen ja Aarre Anttilan 12 kappaletta sisältävä CD. Äänitys, miksaus, masterointi, kannet by Musapalvelu. Kansikuva Aarre Anttila.

MINÄ SOITAN SULLE ILLALLA

Elokuussa 2016 julkaistiin Aikalisä-orkesterin CD-sinkku, jolla on neljä kappaletta. Äänitys, miksaus, masterointi, kuvat, kannet by Musapalvelu. Otteita arvioista: "Aikalisä osaa hommansa niinkuin tälläkin kertaa." "Todella hyvin tehty että tuotettu selkeä äänite." "Helmet kyynelten-kappale on parasta antia tällä CD:llä."
KATSO VIDEO

KIVEÄ JA KULTAA

Keväällä 2016 valmistui Tanssiyhtye Alpertin ensimmäinen CD. Se sisältää 17 kappaletta yhtyeen ohjelmistosta. Vakiojäsenten lisäksi levyllä esiintyvät Pentti Vesala, Juha Keskinen ja Reima Laaksonen.

TÄNÄ JOULUNA

Jouluksi 2015 ilmestyi CD, jossa Joeli Lintula laulaa Kaisa Anttilan joululauluja.

ON LÄMMIN YÖ

Kesällä 2015 julkaistiin Keijo Nurmen kolmas CD.

SUVITUULEN KUISKEITA

Keväällä 2015 valmistui Kosken Hanuriyhtyeen toinen CD, joka sekin sisältää yhtyeen jäsenten käsialaa olevia teoksia. Taustat äänitetty livenä Kosken Työväentalolla, Pentti Koskimaan ja Jukka Aholan lauluosuudet studiolla. Kansikuva TS.

JOULU ON SAAPUNUT SIMALAAN

Jouluksi 2014 ilmestyi Matti Leinikan säveltämiä ja esittämiä joululauluja sisältävä maxisingle.

SAWISORMET

Loppuvuonna 2013 valmistui loimaalaisen Sawisormet-yhtyeen harjoituskämppälivenä äänitetty CD. Yhtyeessä on toistakymmentä soittajaa ja levy koostuu keikkaohjelmiston parhaista paloista.

KUINKA KESYTTÄÄ VOIS KULKURIN?

Keväällä 2013 julkaistiin Keijo Nurmen toinen CD, Kuinka kesyttää vois kulkurin.

PAIMIONJOEN PARTAILLA

Syksyllä 2012 äänitettiin Kosken Hanuriyhtyeen CD Paimionjoen partailla osittain harjoituskämppälivenä, osittain sudiossa. Kaikki sen kappaleet ovat yhtyeen jäsenten säveltämiä. Kansikuva TS.

YÖN SININEN VALSSI

Kesällä 2012 julkaistiin Keijo Nurmen CD Yön sininen valssi. Se on alusta loppuun tehty meillä.

ONNENLINTU

Vuoden 2011 joulukuussa julkaistiin Tanssiorkesteri Aikalisän CD Onnenlintu. Se on osittain äänitetty ja kokonaan miksattu toimestani. Kansikuva TS.

RIGE'S EVERGREENS

Vuonna 2010 oli vuorossa jazzyhtye Rige's Evergreensin demo. Sitä ennen oli äänitetty lukuisia demoja hevistä humppaan.

PIRANHA

Kesällä 2008 tallennettiin demo-CD vuonna 1975 perustetun yhtyeeni Piranhan keikkaohjelmistoa 70-luvulta, nykyisin laittein ja taidoin esitettynä.

THE HALOGEMS

Keväällä 2006 tallennettiin tämä musiikkikurssilaisten lopputyödemo.

EI KESÄÄ VOITA MIKÄÄN!

Vuonna 2003 äänitettiin myös koululaisten retkirahankeräystä varten tämä kakkosluokkalaisten CD. Vierailevana solistina Jukka Helin.

ACCORAZON

Vuonna 2003 alkoi varsinainen omien levyjen valmistus. Kokeilin tätä tietysti ensin itseeni - jos jäisin kokemuksesta henkiin, voisi sitä ehkä muillekin kaupata. Demo-CD sisältää vanhoja kuubalaisia kappaleita, mm. Ernesto Lecuonaa sovitettuna viihdeorkesterille ja haitarille.
KATSO VIDEO

SAA TÄYSIKUU AIKAAN SEN

Keväällä 1995 äänitettiin tämä Pentti Vesalan ja allekirjoittaneen sävellyksiä sisältävä CD. Kaikki sanoitukset teki Veijo Olenius. Solisteina toimivat Juha Simola, Jukka Ahola ja Hannu Kalliola. Tähän levyyn tehtiin alkuun miditausta, jota sitten täydennettiin studiossa. Oikeina soittimina äänitettiin kitarat, basso ja haitari. Parilla raidalla on mukana myös oikea oboe.

APOLLO & JUKKA AHOLA

Studioura alkoi tästä vuonna 1989, ei äänittäjän, vaan säveltäjän, sovittajan, sanoittajan ja soittajan ominaisuudesssa. Käytössä oli analoginen 8-raitatekniikka. Välillä piti tehdä välimiksauksia, että raidat riittivät laulullekin. Kasetti oli tuolloin mediana, myöhemmin tein materiaalista remasteroidun CD:n.
KATSO VIDEO